HTML

Sikeres Magyarország

Friss topikok

"Brutálisat zuhant" a hvg színvonala

2013.02.21. 14:32 arbitrum

Ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen, meg kell tanuljuk a teljesítményünket reálisan értékelni. Sem rosszabbul, sem - sokkal - jobban. Ebben nem segítenek az olyan csacsiságok, amiket a hvg bírt elkövetni. Stílusosan szerző nem jegyzi a cikket. Inkább égetik a cégért, mint a "szakértőt".

A cikk szerint brutálisan csökkentek a reálkeresetek tavaly. A vér meghűl az ember ereiben. Az infláció 5,4% volt, ehhez viszonyítunk. A cikk valamiért külön számolja a béreket úgy, ha figyelembe vesszük a családi adókedvezményt, és úgy, ha nem vesszük figyelembe. Ezt nem pontosan értem, mert a családi adókedvezmény létezik, tehát miért ne vennénk figyelembe? De ha nem vesszük figyelembe, akkor csak 2%-kal nőttek a bruttó bérek, tehát a reálértékük 3,5%-kal csökkent. Ez a brutális adat. De, ha figyelembe vesszük a családi adókedvezményt, akkor a növekedés 4,6%, tehát a reálbér csökkenése "csak" 0,8%. Ez nem jó hír, de a "brutális csökkenéstől" távol van.

Ámde, mi mindennek az oka? A cikk is leírja a végén, hogy ennek az egyik oka a start-munka elterjedése. Vagyis az átlag számítása ebben az esetben torzító, hiszen akik korábban dolgoztak, azoknak jobban nőtt a keresete, ám, sok olyan ember lett, aki korábban nem dolgozott, 22500 forint munkahely pótló támogatást kapott, vagy munkanélküli segélyt, vagy valami hasonlót. Ők most közmunkásként ennél vélhetően többet kerestek, igaz, ezzel összességében rontották a statisztikát.

Akkor most mindenki döntse el, hogy mi értelme ezeknek a cikkeknek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr655096533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájcifrank 2013.02.27. 19:33:10

Ajánlom figyelmedbe a Pénzcentrum hasonlóan szenzációhajhász, bicskanyitogató cikkét :

"Szorul az adóhurok a gyermekesek nyakán: az Alaptörvény sem szent?"

Ami nem másról szól mint a 2 Ft-os telefonadóról.

Nem mintha én szeretném a telefonadót, de ebből adóhurkot csinálni a gyerekesek nyakán és még az Alaptörvény sem szent ez hasonló baromság mint a "Brutálisan csökkenő reálkereset"

www.penzcentrum.hu/adozas/szorul_az_adohurok_a_gyermekesek_nyakan_az_alaptorveny_sem_szent.1032681.html

Erhardt von Rheindars 2013.03.01. 16:39:41

Talán a hvg azért nem számol a családi adókedvezménnyel mert azt nem mindenki veheti igénybe...
süti beállítások módosítása