HTML

Sikeres Magyarország

Friss topikok

Térdre bocsánatért!

2013.05.29. 21:06 arbitrum

"Kedves György! Gyuri!

 

Khm… Most, hogy kikerültünk a túlzott deficit eljárás alól, szeretném kifejezni, hogy a kettőnk közötti szakmai vitában az én véleményem mellett a tiéd legalább olyan releváns, mondhatni szokatlannak, de járhatónak bizonyult. Bár nem revideálnám minden gondolatomat, de elnézést kell kérnem azért a sok szakmai kritikáért, ami néhol személyeskedéssé fajult. Fontosabb volt számomra az ideológiai harc ellenetek, mint a szakma. A tények, amelyek szakmai feldolgozása még sok időt vesz számomra igénybe, megleptek. Azonban szakmai bocsánatért esedezem. Gratulálok, György!

                               Petschnig Mária Zita"

A fenti levelet csak ezen a blogon találja meg. Az eredetijét csak egy pszichológus tudja egy női lélek nagyon sötét mélyről előbányászni. Pedig nehéz elvitatni, hogy a túlzott deficit eljárás alól Matolcsy György gazdaságpolitikája vezette ki az országot. A féltékenykedő jobboldaliak, a "szakértő" baloldaliak, most mind írhatnának egy a fentihez hasonló levelet. Petschnig Mária Zitát azért idéztem ide név szerint, mert még április 23-án is képes volt azt nyilatkozni, hogy szerinte nem szűnik meg az eljárás Magyarország ellen. Tévedett.

Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy az átszervezések alatt a foglalkoztatottság folyamatosan nőtt - lásd korábbi bejegyzéseimet a szezonalitásról -, azonban tízezrével kevesebben dolgoznak a közszférában, az építőiparban, MALÉV-nál, bankszférában és még sorolhatnánk. Mégis jóval többen dolgoznak most, mint a kormányváltáskor.

Csak egy évben - tavaly - csökkent a GDP. Az átszervezések, strukturális változások és a belső fogyasztás csökkenése ellenére nem évekig tartó recesszióba kerültünk, mint pl. Görögország, hanem csak átmenetinek tűnt a GDP csökkenése.

Közben csökkent az államadósság úgy, hogy a megyei önkormányzatok 1000 milliárdos adósságát átvállalta az állam, csak úgy, mint az önkormányzatok adósságának kb. a felét. Láthatjuk, hogy az árfolyam és a vérnyomás összefügg. Egy devizahitelesnél ez érthető, de egy "baloldali szakértőnél", egy GfK-gurunál eddig nem volt ilyen egyértelmű. Pedig, a forint árfolyamának minen negatív kilengésénél felugranak, hogy jajj, az adósság de sok. Pedig most, amikor az Euro 290 alatt van, csendben nyugszanak.

Hiány szinte nincs. Annyi van, amennyit a kormány enged. Ha akarja, akár 1,9% körül is lehet.

A kamat lassan feleződik - mondhatnánk, mióta AZ a bizonyos személy a jegybank környékére ért. Nem írom le még egyszer Matolcsy nevét, mert azzal fognak vádolni, hogy én vagyok ő. Pedig nem.

De rég várunk erre a jó hír dömpingre! Milyen jól is esik hallani! Gratullunk, Gyuri!

u.i.:

Csatolom a napi.hu mai nyitó honlapját. Egy ilyen napon, amikor kilenc év után... na mi a legfontosabb hír? Na mi? Hogy végre mi történt?

napi.jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: válságkezelés foglalkoztatás GDP Matolcsy kerti kút túlzott deficit

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr835332809

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Térdre bocsánatért! 2013.05.30. 09:13:02

De rég várunk erre a jóhír-dömpingre! Milyen jól is esik hallani! Gratulálunk, Gyuri!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása